Jubileumconcert Sint-Pieterskoor
i.s.m. schoolkoor Sint-Aloysiuscollege

laatste nieuws

Literaire Dag 2017

Vandaag staat in het teken van de literatuur met de elfde uitgave van de ‘Literaire Dag’. Alle leerlingen van het eerste tot en met het vierde jaar wonen een uiteenzetting van een Vlaams auteur bij. De lezingen duren twee lesuren en vinden verspreid over de ganse dag plaats.
Misschien ontmoeten ze vandaag één of meerdere van de volgende mensen :Herman Van Campenhout, Steven De Rie, Seppe Van den Berghe, 
Rob Baetens, Luc Descamps, Guy Didelez, Bavo D’Hooghe.
Voor de leerlingen van het vijfde jaar komt de dichter Reinout Verbeke met zijn band ‘Reinout met nevenwerking’ op bezoek. 

Fotoverslag

Bezoek Brussel - 6e jaar

Alle zesdejaars spoorden op dinsdag 18 april naar Brussel. In de voormiddag stond een bezoek aan het Vlaams Parlement op het programma. In de namiddag bezochten de leerlingen uit de taalrichtingen het Magritte Museum, de leerlingen uit de humane richting voerden een sociologisch onderzoek uit in het centrum van Brussel en de leerlingen uit de wiskundige richtingen trokken naar de VUB. Ze maakten er kennis met enkele aspecten van de “fotonica” een wetenschappelijke discipline die zich vooral bezighoudt met de studie van licht. Zo werd hen onder meer gedemonstreerd hoe twee stukjes glasvezelkabel terug aan elkaar “gelast” kunnen worden en konden ze zelf proefondervindelijk vaststellen dat een oplossing van gewone kristalsuiker in water de richting van gepolariseerd licht wijzigt.

(Bijgevoegd is een foto genomen in de Jan Van Eyckzaal, de mooiste commissiezaal van het Vlaamse parlement , de andere foto is genomen in een lokaal van de afdeling Photonics van de VUB.

Uitwisseling Neufchateau

Van zondag 12 tot en met dinsdag 14 maart trokken vijftien leerlingen uit het vijfde jaar naar Neufchâteau, hartje Ardennen, voor een taaluitwisseling. Het is een intens taalbad Frans geworden met taalateliers, bezoek aan Bastogne, aan de stad Neufchâteau zelf en heerlijk proeven van de lekkere streekproducten. Het tegenbezoek is gepland voor de maand september. Fotoverslag

Erasmus+ - bezoek aan België

In de week na de krokusvakantie kwamen onze partnerscholen van het Erasmus+ - project op bezoek met hun leerlingen. De hele week werden er activiteiten georganiseerd in teken van het thema: Art at all European levels. 

Klik hier voor het fotoverslag.

Bezoek 6e leerjaar

Doorheen het tweede trimester werden we regelmatig bezocht door de omliggende lagere scholen. Het bezoek stond in teken van een kennismaking met het secundair onderwijs. De leerlingen werden drie uur rondgeleid op onze school en maakten kennis met STEM en Latijn. 

Hieronder een beeldverslag van het bezoek van de lagere school van Diksmuide.

Kalender

loader

Binnenkort

apr
27

27 april 2017 - 1 mei 2017

mei
1

1 mei 2017

mei
3

3 mei 2017 1:00 pm - 4:00 pm

mei
6

6 mei 2017 8:00 pm - 10:30 pm

VOLG ONS OOK OP 

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!

Een nieuwe school en studierichting kiezen is niet altijd even makkelijk. Kies je voor de optie Latijn, STEM of Moderne? Misschien kan dit je helpen…

Lees meer...

Na het tweede jaar moet je een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit Economie, Humane Wetenschappen, Latijn en Wetenschappen.

Lees meer...

Na het vierde jaar moet je opnieuw een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit 8 richtingen die verderbouwen op de richtingen uit de tweede graad.

Lees meer...

Foto Albums

Oud-Leerlingen

reunie20162017

Ouderraad

ouderraad

Infobrochure

infobrochure