laatste nieuws

Project Vandezande - 6WW8

De 6WW8 bezochten voor hun eindwerk het bedrijf Vandezande in Diksmuide.  Zoals de meeste van de lezers weten is het bedrijf Vandezande onder andere bekend voor zijn reusachtige watervijzels.  Onze leerlingen kregen een uitgebreide uitleg van de heer ir. Dries Vandezande over de werkzaamheden van het bedrijf.  We kregen een rondleiding in de fabriek en waren onder de indruk van de grootte van de schroeven die voor het ogenblik in constructie zijn.  Ze zullen in de zomer dienen als pompen om het water van het Albertkanaal op peil te houden. In de winter zullen dezelfde vijzels met het overtollige water elektriciteitsturbines aandrijven.  We eindigden het bezoek met een rondleiding in het studiebureau. Daarbij kregen de leerlingen de opdracht voor dit jaar: maak een overzicht van de krachten die inwerken op de Mexico-brug.  Deze ophaalbrug is u misschien bekend: ze vormt de verbinding naar het Museum Aan de Schelde (MAS) op het eilandje in Antwerpen.  Voor de renovatie van deze bijzondere brug heeft de firma Vandezande de hydraulische sturing geconstrueerd.  De leerlingen hebben aan deze taak de komende maanden een serieuze kluif!  Mij rest alleen nog directeur Chris Vandezande te bedanken: hij was zo vriendelijk om ook dit jaar deuren van zijn bedrijf open te stellen voor onze enthousiaste leerlingen.

Fotoverslag

Samsung 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' - 4e jaar economie

De vierdejaars economie kregen op 29 januari een lezing van Samsung. Er werd aangetoond waarom het voor bedrijven belangrijk is om niet enkel met winst bezig te zijn, maar ook met de impact die een bedrijf heeft op mens en milieu. Daarna werd er getoond hoe Samsung dit 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' in de praktijk brengt en hoe nieuwe innovatietechnologieën hierbij helpen.

Het was een boeiende en leerrijke namiddag waarbij aangetoond werd hoe de theorie van de boeken in het bedrijfsleven toegepast wordt.

Fotoverslag

Driedaagse - Eerste jaar

Ook dit jaar trokken de eerstejaars richting Oostduinkerke om tijdens een driedaagse rond teambuilding te werken. Het werd een leuke, actieve en inspirerende drie dagen. Bekijk hier het fotoverslag.

Actuadag Humane Wetenschappen

De leerlingen van de humane wetenschappen kwamen op 15 januari 2018 in aanraking met het thema 'Armoede in Diksmuide'. In verschillende werkvormen leerden ze de problematiek kennen. Ze moesten een maaltijd maken met een beperkt budget voor de volledige groep. Ze gingen ook op bezoek bij 'De Klapstoel' . Deze organisatie zet zich in om armoede in Diksmuide aan te pakken. Ze doen dit door een ontmoetingsplek te zijn voor mensen die het moeilijker hebben, maar ze bieden de mensen ook materiële hulp aan. Ze kregen ook nog een getuigenis van iemand die in deze situatie verkeert.

Fotoverslag

Davidsfonds - Junior Journalistenwedstrijd

Maandagavond werden de prijzen van de Junior Journalistenwedstrijd uitgereikt. Heel wat leerlingen van onze school namen deel aan de wedstrijd. De genomineerden werden uitgenodigd naar de uitreiking. Hieronder vindt u het overzicht van de uitreiking terug.

Daarnaast kan u hier klikken voor een fotoverslag.

Genomineerden
Lauren Kerkaert, Jasmien Sercu, Herlinde Herrebout, Lotte Verschaeve, Lowie Bolle, Katho Bolle, Mathijs Tahon, Marion Malfait, Louise Vandendriessche, Sarah Nuwel, Julian Arrelano Riviere en Leonie Cobbaert (VTI).

Winnaar 1e graad: Jasmien Sercu
Winnaar 2e graad: Leonie Cobbaert (VTI)
Winnaar 3e graad: Lotte Verschaeve.

Calendar

loader

Upcoming events

20Mar
20 March 2018 - 28 March 2018
Examens 2e jaar + 1Latijn
21Mar
21 March 2018 4:00 pm - 28 March 2018 5:00 pm
Examens 1Moderne + 2e graad
29Mar
29 March 2018 - 30 March 2018
Examens 3e graad
29Mar
29 March 2018
Klassenraden
30Mar
30 March 2018 3:30 pm - 7:30 pm
Oudercontact

VOLG ONS OOK OP 

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!

firststageTo choose a new school and education is not always easy. If you opt for our school:

Read more ...

After two years, you have to make a choice. At our school you can choose between economics, human sciences, Latin and sciences.

Read more ...

After year four you have to make another decision. At our school you can choose between eight curriculums that are a further refinement of the curriculums offered in the second grade.

Read more ...

Sfeerbeelden

Oud-Leerlingen

reunie20162017

Ouderraad

ouderraad

Infobrochure

infobrochurevoorblad