laatste nieuws

Vlaams Kampioenschap Atletiek

Ook op sportief vlak doen we het schitterend. Op het Vlaams Kampioenschap behaalden we tweemaal goud. De individuele prestatie werd geleverd door Klara Versteele (2L1), maar ook in de estafette behaalden we de gouden plak. Silke Keerse (4WEC, Jolijn Verhaeghe 3L4, Alix Verplancke 3HW en Libelia Vincke 3HW) snelden naar de eerste plaats in 52.82. Proficiat aan alle deelnemers!!!

3e plaats Vlaamse biologie-olympiade - Wout Kerkaert

Gisteren vonden proclamaties van de Vlaamse Olympiades plaats aan de KU Leuven. Wout kerkaert (5WW8) behaalde als vijfdejaars een onverhoopte derde plaats in de Vlaamse Biologie-Olympiade. Samen met één Vlaamse leerling en twee Waalse mag Wout ons vertegenwoordigen op de internationale Biologie-Olympiade die dit jaar plaatsvindt in Teheran, Iran. 

Proficiat Wout !!!

Slotmoment Community Service Learning

Op maandagavond 14 mei werden alle organisaties uitgenodigd op school die betrokken waren bij de CSL-stages. De 15 leerlingen die kozen voor het vak CSL (Community Service Learning) blikten nog even terug op hun stage. Alle aanwezigen waren tevreden over het voorbije project en genoten van het slotmoment met een hapje en een drankje.

Project Vandezande 2018

Op 16 mei verdedigden de leerlingen uit de 6WW8 hun eindwerk wiskunde in het auditiorium. De leerlingen presenteerden dit jaar hun eindwerk wiskunde/mechanica aan de heer Dries Vandezande, adjunct-directeur mevr. Descamps en leerkracht fysica mevr. Vandorpe. De "geneeskunde"-groep had het over mengproblemen, de andere twee groepen presenteerden een krachtenstudie voor het openen van de Mexico-brug in Antwerpen. Dit jaar werden de belastingen op de brug opgedreven door de wind volop te laten inwerken en ook kan de brug dit jaar geopend worden als zomaar eventjes tot 1 meter sneeuw er boven op ligt. De jury was tevreden en de punten waren heel hoog. Het was een geslaagde presentatie, met een hoog leereffect! Als leerkracht wiskunde ben ik bijzonder fier over de prestatie van "mijn" leerlingen, proficiat aan de 6WW8!

W. Bracquez

Winnaar Junior Journalist (Davidsfonds)

Lotte Verschaeve, leerling uit 5EM, won zondag 22 april 2018 de eerste prijs van de Junior Journalistwedstrijd. Deze schrijfwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de cultuurorganisatie Davidsfonds. Het opgelegde thema dit jaar was ‘vriendschap’. In januari al werd Lotte de winnares van de Diksmuidse afdeling van het Davidsfonds, en met die eerste plaats stootte ze door naar de finale. De jury gaf haar opiniestuk meer punten dan alle andere inzendingen, en dus werd Lotte ook de eindwinnares. Met haar stuk ‘Reizigers op de boemeltrein’ verblufte ze de jury door een treinreis als metafoor voor vriendschap te beschrijven. Lotte maakt enkele rake observaties, en slaagt erin voor iedereen herkenbare situaties beeldrijk te verwoorden op een verhelderende manier.

Gefeliciteerd, Lotte!

Kalender

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

VOLG ONS OOK OP 

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!

Een nieuwe school en studierichting kiezen is niet altijd even makkelijk. Kies je voor de optie Latijn, STEM of Moderne? Misschien kan dit je helpen…

Lees meer...

Na het tweede jaar moet je een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit Economie, Humane Wetenschappen, Latijn en Wetenschappen.

Lees meer...

Na het vierde jaar moet je opnieuw een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit 8 richtingen die verderbouwen op de richtingen uit de tweede graad.

Lees meer...

Sfeerbeelden

Oud-Leerlingen

reunie20162017

Ouderraad

ouderraad

Infobrochure

infobrochurevoorblad