laatste nieuws

Slotmoment Community Service Learning

Op maandagavond 14 mei werden alle organisaties uitgenodigd op school die betrokken waren bij de CSL-stages. De 15 leerlingen die kozen voor het vak CSL (Community Service Learning) blikten nog even terug op hun stage. Alle aanwezigen waren tevreden over het voorbije project en genoten van het slotmoment met een hapje en een drankje.

Project Vandezande 2018

Op 16 mei verdedigden de leerlingen uit de 6WW8 hun eindwerk wiskunde in het auditiorium. De leerlingen presenteerden dit jaar hun eindwerk wiskunde/mechanica aan de heer Dries Vandezande, adjunct-directeur mevr. Descamps en leerkracht fysica mevr. Vandorpe. De "geneeskunde"-groep had het over mengproblemen, de andere twee groepen presenteerden een krachtenstudie voor het openen van de Mexico-brug in Antwerpen. Dit jaar werden de belastingen op de brug opgedreven door de wind volop te laten inwerken en ook kan de brug dit jaar geopend worden als zomaar eventjes tot 1 meter sneeuw er boven op ligt. De jury was tevreden en de punten waren heel hoog. Het was een geslaagde presentatie, met een hoog leereffect! Als leerkracht wiskunde ben ik bijzonder fier over de prestatie van "mijn" leerlingen, proficiat aan de 6WW8!

W. Bracquez

Winnaar Junior Journalist (Davidsfonds)

Lotte Verschaeve, leerling uit 5EM, won zondag 22 april 2018 de eerste prijs van de Junior Journalistwedstrijd. Deze schrijfwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de cultuurorganisatie Davidsfonds. Het opgelegde thema dit jaar was ‘vriendschap’. In januari al werd Lotte de winnares van de Diksmuidse afdeling van het Davidsfonds, en met die eerste plaats stootte ze door naar de finale. De jury gaf haar opiniestuk meer punten dan alle andere inzendingen, en dus werd Lotte ook de eindwinnares. Met haar stuk ‘Reizigers op de boemeltrein’ verblufte ze de jury door een treinreis als metafoor voor vriendschap te beschrijven. Lotte maakt enkele rake observaties, en slaagt erin voor iedereen herkenbare situaties beeldrijk te verwoorden op een verhelderende manier.

Gefeliciteerd, Lotte!

Wout Kerkaert naar de finale biologie olympiade

Wout Kerkaert (5WW8) presteerde wat eigenlijk bijna onmogelijk leek: finalist worden van de biologie olympiade als vijfdejaars! Maar liefst 12 van de 25 vragen van de tweede ronde behandelden leerstof die Wout nog niet heeft gezien en toch behaalde hij 85%,
de hoogste score van alle deelnemende vijfdes. De gemiddelde score van de 141 Vlaamse deelnemers is 68.56%, de hoogst behaalde score 93%.
Na een stage tijdens de paasvakantie mag Wout
samen met 16 anderen deelnemen aan de finale op
zaterdag 28 april aan de UHasselt.

Project Vandezande - 6WW8

De 6WW8 bezochten voor hun eindwerk het bedrijf Vandezande in Diksmuide.  Zoals de meeste van de lezers weten is het bedrijf Vandezande onder andere bekend voor zijn reusachtige watervijzels.  Onze leerlingen kregen een uitgebreide uitleg van de heer ir. Dries Vandezande over de werkzaamheden van het bedrijf.  We kregen een rondleiding in de fabriek en waren onder de indruk van de grootte van de schroeven die voor het ogenblik in constructie zijn.  Ze zullen in de zomer dienen als pompen om het water van het Albertkanaal op peil te houden. In de winter zullen dezelfde vijzels met het overtollige water elektriciteitsturbines aandrijven.  We eindigden het bezoek met een rondleiding in het studiebureau. Daarbij kregen de leerlingen de opdracht voor dit jaar: maak een overzicht van de krachten die inwerken op de Mexico-brug.  Deze ophaalbrug is u misschien bekend: ze vormt de verbinding naar het Museum Aan de Schelde (MAS) op het eilandje in Antwerpen.  Voor de renovatie van deze bijzondere brug heeft de firma Vandezande de hydraulische sturing geconstrueerd.  De leerlingen hebben aan deze taak de komende maanden een serieuze kluif!  Mij rest alleen nog directeur Chris Vandezande te bedanken: hij was zo vriendelijk om ook dit jaar deuren van zijn bedrijf open te stellen voor onze enthousiaste leerlingen.

Fotoverslag

Kalender

loader

Binnenkort

1juni
12juni
12 juni 2018 - 25 juni 2018
Examens 3e graad
13juni
13 juni 2018 - 25 juni 2018
Examens 4e jaar
14juni
14 juni 2018 - 25 juni 2018
Examens 3e jaar
18juni
18 juni 2018 - 25 juni 2018
Examens 2e jaar en 1 Latijn

VOLG ONS OOK OP 

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!

Een nieuwe school en studierichting kiezen is niet altijd even makkelijk. Kies je voor de optie Latijn, STEM of Moderne? Misschien kan dit je helpen…

Lees meer...

Na het tweede jaar moet je een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit Economie, Humane Wetenschappen, Latijn en Wetenschappen.

Lees meer...

Na het vierde jaar moet je opnieuw een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit 8 richtingen die verderbouwen op de richtingen uit de tweede graad.

Lees meer...

Sfeerbeelden

Oud-Leerlingen

reunie20162017

Ouderraad

ouderraad

Infobrochure

infobrochurevoorblad