laatste nieuws

Wout Kerkaert naar de finale biologie olympiade

Wout Kerkaert (5WW8) presteerde wat eigenlijk bijna onmogelijk leek: finalist worden van de biologie olympiade als vijfdejaars! Maar liefst 12 van de 25 vragen van de tweede ronde behandelden leerstof die Wout nog niet heeft gezien en toch behaalde hij 85%,
de hoogste score van alle deelnemende vijfdes. De gemiddelde score van de 141 Vlaamse deelnemers is 68.56%, de hoogst behaalde score 93%.
Na een stage tijdens de paasvakantie mag Wout
samen met 16 anderen deelnemen aan de finale op
zaterdag 28 april aan de UHasselt.

Project Vandezande - 6WW8

De 6WW8 bezochten voor hun eindwerk het bedrijf Vandezande in Diksmuide.  Zoals de meeste van de lezers weten is het bedrijf Vandezande onder andere bekend voor zijn reusachtige watervijzels.  Onze leerlingen kregen een uitgebreide uitleg van de heer ir. Dries Vandezande over de werkzaamheden van het bedrijf.  We kregen een rondleiding in de fabriek en waren onder de indruk van de grootte van de schroeven die voor het ogenblik in constructie zijn.  Ze zullen in de zomer dienen als pompen om het water van het Albertkanaal op peil te houden. In de winter zullen dezelfde vijzels met het overtollige water elektriciteitsturbines aandrijven.  We eindigden het bezoek met een rondleiding in het studiebureau. Daarbij kregen de leerlingen de opdracht voor dit jaar: maak een overzicht van de krachten die inwerken op de Mexico-brug.  Deze ophaalbrug is u misschien bekend: ze vormt de verbinding naar het Museum Aan de Schelde (MAS) op het eilandje in Antwerpen.  Voor de renovatie van deze bijzondere brug heeft de firma Vandezande de hydraulische sturing geconstrueerd.  De leerlingen hebben aan deze taak de komende maanden een serieuze kluif!  Mij rest alleen nog directeur Chris Vandezande te bedanken: hij was zo vriendelijk om ook dit jaar deuren van zijn bedrijf open te stellen voor onze enthousiaste leerlingen.

Fotoverslag

Samsung 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' - 4e jaar economie

De vierdejaars economie kregen op 29 januari een lezing van Samsung. Er werd aangetoond waarom het voor bedrijven belangrijk is om niet enkel met winst bezig te zijn, maar ook met de impact die een bedrijf heeft op mens en milieu. Daarna werd er getoond hoe Samsung dit 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' in de praktijk brengt en hoe nieuwe innovatietechnologieën hierbij helpen.

Het was een boeiende en leerrijke namiddag waarbij aangetoond werd hoe de theorie van de boeken in het bedrijfsleven toegepast wordt.

Fotoverslag

Driedaagse - Eerste jaar

Ook dit jaar trokken de eerstejaars richting Oostduinkerke om tijdens een driedaagse rond teambuilding te werken. Het werd een leuke, actieve en inspirerende drie dagen. Bekijk hier het fotoverslag.

Actuadag Humane Wetenschappen

De leerlingen van de humane wetenschappen kwamen op 15 januari 2018 in aanraking met het thema 'Armoede in Diksmuide'. In verschillende werkvormen leerden ze de problematiek kennen. Ze moesten een maaltijd maken met een beperkt budget voor de volledige groep. Ze gingen ook op bezoek bij 'De Klapstoel' . Deze organisatie zet zich in om armoede in Diksmuide aan te pakken. Ze doen dit door een ontmoetingsplek te zijn voor mensen die het moeilijker hebben, maar ze bieden de mensen ook materiële hulp aan. Ze kregen ook nog een getuigenis van iemand die in deze situatie verkeert.

Fotoverslag

Kalender

loader

Binnenkort

27apr
27 april 2018 4:00 pm - 6:00 pm
P/M activiteit : Party
27apr
27 april 2018 7:30 pm - 8:00 pm
Infoavond Parijs - 3e jaar
29apr
29 april 2018 2:00 pm - 6:00 pm
Kaarting tvv Broederlijk Delen - organisatie 5WW8
30apr
30 april 2018
Facultatieve vrije dag
1mei
1 mei 2018
Dag van de arbeid

VOLG ONS OOK OP 

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!

Een nieuwe school en studierichting kiezen is niet altijd even makkelijk. Kies je voor de optie Latijn, STEM of Moderne? Misschien kan dit je helpen…

Lees meer...

Na het tweede jaar moet je een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit Economie, Humane Wetenschappen, Latijn en Wetenschappen.

Lees meer...

Na het vierde jaar moet je opnieuw een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit 8 richtingen die verderbouwen op de richtingen uit de tweede graad.

Lees meer...

Sfeerbeelden

Oud-Leerlingen

reunie20162017

Ouderraad

ouderraad

Infobrochure

infobrochurevoorblad