Excursies derde graad

Londenreis
Ieder jaar tijdens de krokusvakantie gaan de leerlingen van het zesde jaar samen met enkele leerkrachten naar Londen. Het is een boeiende reis met een zeer gevarieerd en rijk programma: bezoek aan de voornaamste musea, cultuurhistorischee plaatsen en monumenten, thematische stadswandelingen, bijwonen van theatervoorstellingen en musicals. Deze reis wordt grondig voorbereid tijdens de les. Ieder jaar organiseren e zesdes ook een Londenparty om de kosten van deze reis te helpen drukken.
Neufchâteau
De leerlingen van het vijde en zesde jaar kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan het uitwisselingsproject met het Institut Saint-Michel van Neufchâteau. In het najaar gaan de leerlingen uit Diksmuide drie dagen bij de Waalse jongeren op bezoek. Ze logeren er in gastgezinnen en nemen deel aan speciale lessen. Ook een stads- en natuurwandeling staan op het programma. In het voorjaar komen de leerlingen uit Neufchâteau bij ons op bezoek. Ook zij logeren in gastgezinnen en maken een aantal uitstappen. Voor de leerlingen is dit uitwisselingsprogramma een echt taalbad en vaak ontstaan er blijvende vriendschappen.
Erasmus+
Al heel wat jaren is onze school geëngageerd in opeenvolgende Europese projecten. Sinds september 2014 zijn we de coördinerende school in een Erasmus+ - project met telkens één school uit Finland, Hongarije, Griekenland, Litouwen, Turkije en Polen. De scholen uit de laatste drie landen kennen we al uit vorige projecten. Huidige project heet "Art at all European levels" en gaat over verschillende kunstvormen zoals ze in de verschillende Europese landen worden beleefd en beoefend. Zo stonden de kunstvormen architectuur, schilderkunst, fotografie en muziek al op het programma. Bij ons stond fotografie centraal.
Andere excursies
Het vijfde jaar blijftin de regio Diksmuide en trekt er met de fiets op uit. Zij gaan op zoek naar sporen van WO I en gidsen op verschillende plaatsen zelf de andere leerlingen.
Het zesde jaar verkent in het kader van de lessen aardrijkskunde de streek rond Cap Blanc-Nez en Cap Griz-Nez.
Naast vaste studiereizen trekken onze leerlingen er natuurlijk nog regelmatig op uit. Zo brengen de leerlingen van de Humane Wetenschappen een bezoek aan Gent, de rechtbank of de VRT. De vijfdes trekken naar het industriële Gent uit de 19de eeuw en de zesdes verkennen Rijsel en gaan naar het Vlaams parlement.