Excursies eerste graad

Bezinningstweedaagse
De leerlingen van het eerste jaar trekken in januari naar de kust voor een bezinningstweedaags. Tijdens deze excursie staan ze met de klas even stil rond belangrijke thema's zoals pesten, verdraagzaamheid, de klassfeer en hun eigen plaats in de klasgroep. De bezinningsactiviteiten worden afgewisseld met enkele uitdagende sport- en spelactiviteiten zoals een fata morgana-spel, waarbij ze met de klas enkele uiteenlopende uitdagingen tot een goed einde moeten proberen te brengen, een zoektocht, knutselactiviteiten, film, een bezoek aan het zwembad en een spannend avondspel in de duinen.
Excursies
Het eerste jaar trekt naar de Palingbeek om activiteiten uit te voeren in het kader van de lessen natuurwetenschappen en lichamelijke opvoeding.
Het tweede jaar bezoekt de haven van Antwerpen voor de lessen aardrijkskunde. Dit bezoeken ze in combinatie met de zoo.
Avonturenweekend Durbuy
In september gaan de leerlingen van het tweede jaar op avonturenweekend naar Durbuy. Onder professionele begeleiding worden grenzen verlegd tijdens de rappel, het afdalen in een nauwe grot, een avontureparcours door de bomen, ...
Naast het bevorderen van de groepsvorming verhoogt het avonturenweekend ook de weerbaarheid en de zelfstandigheid. leerlingen leren plannen, keuzes maken, verantwoordelijkheid opnemen en nog zoveel meer. Alle activiteiten zijn in principe voor iedereen haalbaar, zelfs leerlingen met een minimum aan fysiek.