Muziek

Het Sint-Aloysiuscollege houdt inderdaad al vele jaren en sterke muzikale traditie hoog. Tijdens je schoolloopbaan hier krijg je langs drie kanalen de kans om muzikaal actief te zijn. En omdat het belangrijk is dat we vanuit het eerste jaar nieuwe leden kunnen rekruteren om de continuïteit van onze drie muziekgezelschappen te verzekeren, worden die in het begin van het schooljaar aan de eerstejaars uitgebreid voorgesteld.
De Speelschare
Vanuit de school is een grote Speelschare ontstaan die zo'n 95 muzikanten telt en heel wat optredens verzorgt binnen en buiten de school. De wekelijkse repetities vinden plaats op zondagvoormiddag. De dirigent van de Speelschare is Gino Malfait, oud-leraar van de school. Het muzikale hoogtepunt van het jaar is Musica Festiva, het jaarlijkse concert van de Speelschare in het CC Kruispunt. Dat staat telkens garant voor een creatief programma op zeer hoog niveau.
Het Ensemble
Onze tweede muziekformatie, het Ensemble, is een kamerorkest dat bestaat uit een vijftiental leerlingen en leerkrachten. Samen musiceren in een ontspannen sfeer is het hoofddoel van het Ensemble. Het Ensemble verzorgt met een varieerd repertorium geregeld kleinschalige optredens (ouderconacten, opendeuravond, ...). Het Ensemble werkt ook mee aan het concert van het Schoolkoor. Bespeel je graag een instrument en wil je gaaag aan de uitvoeringen van het Ensemble deelnemen, dan kun je contact opnemen met de dirigent, lerares Katrien Braem.
Het Koor
Onze school heeft ook een eigen Koor dat al op een lange traditie kan terugblikken. Om deel uit te maken van het koor hoef je geen geschoolde zanger(es) te zijn. Graag zingen en een engagement om wekelijks te komen repeteren zijn de enige voorwaarden. Het hoogtepunt is het 'POPUP' concert in samenwerking met ons Ensemble in het CC Kruispunt in Diksmuide, telkens goed voor een volle zaal. Tussen de stemmige nummers van het Ensemble door brengen de koorleden daar op gracieuze wijze een fijnzinnige mix van popklassiekers en eigentijdse songs, van stille ingetogen ballads to stevig swingende rocknummers. Vanaf het eerste jaar kun je lidworden van ons Schoolkoor door je aan te melden bij dirigent, lerares Joke Bekaert.