Sport

Naast de klassieke L.o.-lessen krijgen onze leerlingen op woensdagnamiddag de kans om zich op een gezonde manier te ontspannen door deel te nemen aan allerlei sportactiviteiten, die soms recreatief maar ook vaak per leeftijdscategorie in competitieverband beoefend worden.
Volleybal, de (meisjes)sport bij uitstek op het college
Diksmuide heeft van oudsher een sterke volleybaltraditie. Heel wat van onze leerlingen spelen competitievolleybal in een één of andere jeugdreeks. Dat weerspiegelt zich in de prachtige resultaten die onze schoolvolleyteams behalen in de SVS-competitie en in de Kardinaalsbeker.
Door onze veelvuldige deelname aan die interscholencompetities is de naam SADI (Sint-Aloysiuscollege Diksmuide) tot ver buiten de provinciegrenzen bekend. Sinds schooljaar 2001-2002 werden we al vijf keer provinciaal volleybalkampioen. De miniemen meisjes behaalden in 2005 goud op het landelijk kampioenschap. Daarnaast wonnen we 8 van onze 13 finales in de Kardinaalsbeker.
Andere sporten
Het is niet omdat vooral onze volleyballers de trofeeënkast van de school vullen dat de andere sporten verwaarloosd worden. Het college staat echt wel zijn mannetje op de jaarlijkse Diksmuidse scholenveldloop en neemt verder ook met succes deel aan de Vlaamse zwemweek en aan de interscolaire competities voetbal, minivoetbal, atletiek, tafeltennis, badminton.
De sportdag
Eind september staat de jaarlijkse sportdag op het programma. Voor de sportdag kun je online een kezue maken uit een zeer divers aanbod van sporten. Het is een ideale gelegenheid om eens kennis te maken met minder vaak beoefende, maar leuke psorten, zoals duiken, waterskiën, paardrijden, ...