Ouderraad

Beste ouders

ouderraad20172018

De ouderraad is een groep ouders die zich graag wil inzetten om het Sint-Aloysiuscollege op verschillende vlakken te ondersteunen. Jaarlijks komen we een viertal keer samen. Dit leidt tot een nauwe samenwerking tussen de ouderraad en het college. Samen bekijken we hoe het schoolleven evolueert en hoe ieder van ons kan bijdragen tot een school met een hart. De school geeft ons inspraak in heel wat beslissingen. Dit gebeurt nu al jaren onder een goede verstandhouding.
Daarnaast zijn we steeds bereid een handje toe te steken bij een receptie of de opendeuravond.

Ook financieel dragen we ons steentje bij:
• De kosten die voor de peters en de meters aan het peter- en meterproject verbonden zijn, worden door de ouderraad betaald. Hun herkenbare T-shirts werden in 2014 aangeschaft.
• Een compressor met blaaspistool voor de LO-lessen werd in 2014 gekocht.
• De ouderraad kocht fietshelmen aan waarmee de leerlingen zich veilig kunnen verplaatsen tijdens de LO-lessen.
• De pingpongkelder werd door de ouderraad geschilderd.
• Een deel van de school werd in 2015 in een nieuw kleurtje gestoken en daarvoor heeft de ouderraad een deel van de verf betaald.

Om al deze initiatieven te financieren hebben we heel wat geld nodig. Elk jaar organiseren we daarom het Alowietjesfeest. Een gezellige avond uit met een receptie, buffet en koffie met versnaperingen. Daarna wordt er natuurlijk nog stevig gedanst.
We organiseren een aantal info-avonden voor jullie, de ouders. We werken ook samen met de ouderraad van het VTI. Dit geeft ons de kans om een grotere groep ouders te bereiken. Thema’s als leren leren, pesten, kinderen en het internet … komen hier aan bod.
Onder het motto, hoe meer zielen hoe meer vreugde, zijn we steeds op zoek naar gemotiveerde mensen die onze groep willen versterken. Aarzel dus niet om ons te contacteren. Je vindt een lijst met onze leden hieronder.

Met vriendelijke groeten,
Els Vlaeminck

Lijst ouderraad schooljaar 2018-2019

NAAM

ADRES

TEL

GSM

E-MAIL

BESTUUR

Stefaan Vangheluwe

Mgr. Schottestraat 2

8650 Houthulst

(051)54 40 44

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dagelijks bestuur

Martin Deruytter

Wittepoortstraat 32

8600 Keiem

(051)50 43 16

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dagelijks bestuur

  Eddy Vanhooren

Bosdreef 18

8650 Jonkershove

(051)54 68 83

(0470)18 07 36

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Veronique Merlevede

 

De Breyne Peellaertstraaat 46

8600 Diksmuide

(051)50 25 82  (0496)23 98 46 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Ingrid Vermaut Lupinestraat 5
8600 Diksmuide
(051)50 01 15 (0496)59 37 44 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Valerie Versteele       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. leerlingenbegeleidster
Isabelle De Keyser       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. directeur
Sofie Descamps       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adjunct-directeur